Toen Mohammed Aleryani in Rotterdam kwam wonen, was hij er klaar voor om een nieuwe toekomst op te bouwen. Mohammed Aleryani was afgestudeerd als mechatronica-ingenieur, maar zijn echte passie is programmeren. We koppelden hem aan Corina. Zij moedigde haar mentee aan om zijn passie te volgen en liet hem zien dat het, dankzij die passie, mogelijk is om in Nederland een baan als programmeur te vinden. Samen gaven ze zijn cv een flinke update, oefenden ze sollicitatiegesprekken en werkten ze aan zijn soft skills. En met succes: Mohammed Aleryani startte met een stage in zijn sector!

Maar het DUO van Corina & Mohammed Aleryani ging niet alleen over het zoeken van werk. Minstens zo belangrijk was de sterke band die de twee met elkaar opbouwden. Mohammed Aleryani ontwikkelde zich enorm in 6 maanden tijd: “Ik voelde me echt anders na de 6 maanden met Corina. Ik heb veel meer zelfvertrouwen. Ik weet dat ik fouten kan maken, maar dat ik ook in staat ben om ze te herstellen.”

En ook Corina is een belangrijke ervaring rijker: “Mohammed Aleryani verruimde mijn wereld door veel over zijn culturele achtergrond te vertellen.”