MENU

 • nl
 • en
 • Nieuw Jaarverslag – Editie 2023!

  Onze impact

  De impact van DUO for a JOB is merkbaar op drie niveaus: dat van de jongeren die we begeleiden, dat van de mentoren die wij opleiden, en dat van de sociale uitwisseling die wij bevorderen.

  Dankzij de individuele begeleiding van een mentor, vindt de meerderheid van de jongeren gemakkelijker de weg naar de arbeidsmarkt. Dankzij hun mentor ontwikkelen zij vaardigheden waarvan ze hun hele leven profijt kunnen hebben: autonomie, zelfvertrouwen, kennis van de middelen en manieren om werk te vinden, etc.

  Mentoren zetten zich vrijwillig in als actieve burgers voor hun stad. Daarbij ontwikkelen zij graag nieuwe vaardigheden. Door hun eigen kennis te delen, kunnen ze hun ervaring nuttig inzetten en beleven ze een verrijkend avontuur.

  En verder?

  Openheid, vertrouwen, respect, vrijgevigheid, tolerantie, het ontdekken van een andere cultuur. Dit zijn alllemaal waarden die onze mentoren en mentees delen en die ze ook kunnen delen met hun eigen omgeving om zo de zaadjes te planten voor “het samen leven” in Nederland!

  image

  4 redenen om onze partner te worden

  picto

  MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

  U bent actief betrokken bij een vereniging die zich inzet voor gelijke kansen. U straalt een positief imago uit naar uw klanten, uw partners en verenigt uw werknemers achter een gemeenschappelijk en lokaal project.

  picto

  BOOST HET EINDE VAN DE LOOPBAAN VAN UW WERKNEMERS

  U bevordert het ontwikkelen van nieuwe (coaching) vaardigheden voor uw 50+ werknemers en u kan deze opgedane vaardigheden ook intern inzetten. Op deze manier vergroot u hun motivatie aanzienlijk en draagt u bij aan het verhogen van de arbeidsparticipatie van oudere werknemers in Nederland.

  picto

  ZET IN OP UW DIVERSITEITSBELEID

  U start een proces van bewustwording van diversiteit door verandering “van binnenuit” te bevorderen en intercultureel en intergenerationeel contact te stimuleren. Op deze manier biedt u een werkomgeving waarin er respect is voor verschillen in waarden, leeftijd, geslacht, afkomst of levensstijl.

  picto

  DIVERSE JUNIOR PROFIELEN AANTREKKEN

  U deelt uw vacatures via onze verschillende communicatiekanalen en bereikt op die manier verschillende talentvolle profielen die uw bedrijf kunnen verrijken. U bent ruimdenkend door de unieke talenten en vaardigheden van onze mentees te waarderen.

  “Mijn werkgever heeft mij de mogelijkheid gegeven om mentor te worden bij DUO en zo iemand te begeleiden. Dat heeft een zeer positieve impact gehad op mijn welzijnsgevoel op het werk: ik ben gemotiveerd, ik maak deel uit van een zinvol project en ik kan deze nieuwe vaardigheden direct in mijn werk toepassen!“

  Bernard Vanneste, HR-businesspartner bij bpost

   

  Onze partners