MENU

 • nl
 • en
 • Om een baan te vinden, heb je soms een beetje hulp nodig. Een mentor kan jou helpen om een plan te maken voor jouw toekomst, jouw wensen in kaart te brengen, beter te reageren op vacatures… en dat werkt!

  WAT IS EEN MENTOR?

  Bij DUO for a JOB is een mentor een vrijwilliger die:

  • ervaring heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt,
  • door DUO for a JOB is opgeleid,
  • je gratis een paar uur per week begeleidt gedurende maximaal 6 maanden.

  Elke week geeft de mentor jou advies en beantwoordt jouw vragen over jouw traject en jouw te bereiken doelen, terwijl de mentor zijn/haar praktijkervaring inzet om jou te helpen.

  Dit is een goede manier om je ambitie en zelfvertrouwen te verbeteren en om je netwerk uit te breiden.

  KRIJG JE DROOMBAAN

  Wat je achtergrond, vaardigheden of beroepsproject ook zijn, DUO for a JOB zal de juiste mentor voor je vinden en je helpen je droombaan te krijgen šŸš€

  Een jaar na de start van hun duo heeft de helft van de jongeren een duurzame baan gevonden (met een vast contract of een contract van minimaal 3 maanden). Als we daar de jongeren bij optellen die gestart zijn met een opleiding of beroepsstage, vindt meer dan 70% van de deelnemers zijn weg!

  image

  Tijdens het traject kun je samen met je mentor werken aan:

  picto

  Je competenties

  picto

  Je zelfvertrouwen

  picto

  Je CV en motivatiebrieven

  picto

  Je professionele netwerk

  picto

  Je vaardigheden om een sollicitatiegesprek te voeren

  picto

  De taal oefenen

  Ik heb besloten om naar DUO te komen, omdat ik in de war raakte bij het zoeken naar een baan.

  Abed

  When I first met Ella, we really didn’t know each other. Neither I kew her nor she knew me. But what we knew is that we were compatible for each other.

  Shreya

  Wij hebben het altijd over onze mentoren, onze mentees, onze duoā€™sā€¦ Maar in de schaduw -discreet maar steeds paraat- zijn er natuurlijk ook nog onze coƶrdinatoren !

  Jorge & Walter

  Heel positieve ervaring, ondersteuning en altijd gezellig babbelen met leuke mensen. Voor een goeie manier om niet enkel werk te zoeken maar ook lieve mensen te leren kennen en over verschillende sectoren informatie te hebben, welkom bij DUO for a JOB!

  Rasool Khan, Gent, 30 jaar oud

  Toen ik me bij DUO for a JOB had ingeschreven, dacht ik snel een job te kunnen vinden, maar het heeft mij op een andere manier geholpen. In die paar maanden heb ik meer zelf vertrouwen gekregen, weet ik beter hoe ik moet antwoorden en een gesprek aangaan. Het belangrijkste is nu dat ik weet wat ik wil en mijn eigen pad volg. Dit mede dankzij de hulp van mijn mentor. Door de stage die ik nu doe maak ik ook meer kans op een betere job.

  Malak, Antwerpen, 28 jaar oud

  Ik ben zeer blij dat ik me aangemeld heb bij DUO for a JOB want werd snel gekoppeld aan een zeer betrokken mentor. Ik werd ondersteund door het DUO-team bij het verfijnen van CV en motivatiebrief en kon een sollicitatiegesprek oefenen met een HR-professional. Vooral deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn sterktes beter in de verf te zetten.

  Onur, Antwerpen, 29 jaar oud

  DUO geeft je de kans om je potentieel te verdubbelen.

  Chris, Brussel, 31 jaar oud

  Met een coƶrdinator als AnaĆÆs, en een mentor als Sabine, hervond ik mijn levenslust. In deze vriendelijke en ondersteunende omgeving kon ik openbloeien.

  Marie-Ange, Brussel, 24 jaar oud

  Al snel volgden de eerste sollicitatiegesprekken… Wat een ervaring! De inzet van mijn mentor hielp me in het vinden van een job!

  Arlette, Brussel, 27 jaar oud

  Ik kreeg dƩ gedroomde mentor!

  Lizhen, Brussel, 29 jaar oud

  Geweldige ervaring met verschillende verrijkende uitwisselingen.

  Nazir, Brussel, 26 jaar oud

  Ik had meteen gezien dat ze het talent had om een eigen onderneming op te starten”, vertelt Pascale. Afaf heeft nu haar eigen atelier! Afaf antwoordt: “Ik besef dat dit niet de belangrijkste doelstelling is voor DUO, maar Pascale heeft me ongelooflijke morele steun geboden.

  Pascale & Afaf, Brussel

  Ik ben in BelgiĆ« nog niemand zoals hij tegengekomen. Ik heb met hem een echte vertrouwensrelatie opgebouwd. Ik zal natuurlijk contact met hem blijven houden als ik werk heb”, zegt Khalid die nu weer hoop heeft. Jean-Louis besluit ontroerd dat hij “van zijn mentee al zoveel heeft teruggekregen.

  Jean-Louis & Khalid, Luik

  De DUO-ervaring meer is dan iemand helpen een job te vinden”, heeft JoĆ«lle ontdekt. ” We hebben samengewerkt om haar talenten te ontdekken en erachter te komen wat ze met haar leven wil doen.” Samsam voegt daar nog aan toe: “Dankzij mensen als JoĆ«lle begin ik me thuis te voelen in BelgiĆ«.”

  Joƫlle & Samsam, Antwerpen

  Ik waardeer DUO omdat ze professioneel en eerlijk zijn. Ik hou van hun spirit. Ze hebben me in de kracht van het verenigingsleven en het werk van NGO’s doen geloven. DUO heeft mijn leven in ieder geval vereenvoudigd.

  Yasser, Brussel, 25 jaar oud

  DUO bracht me exact wat ik nodig had. Het heeft me geholpen in mijn verdere zoektocht naar werk. Ik deed de nodige ervaring op en leerde veel bij. Spijtig dat ik het project niet eerder heb leren kennen! Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt!

  Francine, Brussel, 30 jaar oud

  Het is misschien maar een druppel op een hete plaat, maar met de begeleidingen die ik heb gedaan, voel ik heel goed dat mentoring verandering teweegbrengt in iemands leven”, zegt JoĆ«lle. “Het geeft mij als mentor veel voldoening te weten dat mijn begeleiding het verschil maakt.”

  Joƫlle & Jean-Hubert, Brussel

  Ik heb veel geleerd, dankzij DUO herwon ik mijn zelfvertrouwen. Ik was de weg kwijt, wist niet meer welke stappen ik moest nemen. Bij DUO heb ik mezelf herontdekt.

  Ali, Brussel, 22 jaar oud

  Om deel te nemen moet je:

  picto

  Tussen 18 en 33 jaar oud zijn

  picto

  Een niet-Europese nationaliteit hebben OF Nederlander zijn met migratieachtergrond (je moet minstens Ć©Ć©n ouder of grootouder hebben die buiten de EU geboren is)

  picto

  Een geldige Nederlandse verblijfsvergunning hebben

  Mijn ouders zijn in Marokko geboren, maar ik ben in Nederland geboren, dus dit programma is niets voor mij! icon

  Ons programma is voor jongeren met een migratieachtergrond (van buiten de Europese Unie). Dat wil zeggen: jongeren die zelf een buitenlandse nationaliteit hebben, maar ook jongeren die Belg zijn en een ouder of grootouder hebben die van buiten de EU komt.
  Waarom? Het is moeilijker een job te vinden als je een buitenlandse herkomst hebt. DUO for a JOB wil gelijke kansen voor iedereen.

  Werkt het echt? icon

  Met de hulp van een mentor vergroot je je kansen op een baan. 7 op de 10 jongeren vinden dankzij hun duo een baan, een stageplaats of een opleiding!

  Hoe lang duurt het om een mentor te vinden? icon

  Eerst volg je een infosessie. Daarna heb je een gesprek met een coƶrdinator van DUO for a JOB. Dit gesprek gaat over je zoektocht naar werk, je persoonlijkheid en je verwachtingen. Zo vinden we een mentor die past bij jou. Jullie ontmoeten elkaar voor de eerste keer en als jullie daarna allebei bevestigen dat jullie samen verder willen, start jullie duo!

  Deze stappen duren meestal tussen 15 dagen en 1 maand.

  Ik heb een masterdiploma, dus ik heb waarschijnlijk niet het juiste profiel om mee te doen met het programma. icon

  Dat is niet waar! 25% van de jongeren die wij begeleiden heeft een diploma van het hoger onderwijs. Een diploma is niet het enige dat belangrijk is om een baan te vinden. Je mentor kan je meer informatie geven over je sector, zijn/haar ervaring met je delen, je netwerk helpen opbouwen etc.

  Ik wil werken, maar ik weet niet wat ik wil doen. Kan een mentor mij echt helpen? icon

  Natuurlijk. Elk duo start met een gesprek over wie je bent, wat je graag doet, wat je kan, wat je wil bereiken etc. Door de gesprekken met je mentor zal je gaandeweg ontdekken wat je wil gaan doen in de toekomst.

  Moet ik een diploma of beroepservaring hebben om deel te nemen? icon

  Nee, je moet geen diploma’s of beroepservaring hebben voordat je aan je duo begint.

  image