MENU

 • nl
 • en
 • DUOstories

  Lees de verhalen van de mentees en mentors

  “Het was voor mij een zee rijke ervaring. Ik heb een andere kijk gekregen in de positieve zin op vluchtelingen. Ik had natuurlijk wel een zeer vriendelijke, vlotte mentee. Hij wist trouwens al veel en hij wist al wat hij wilde. Hij sprak ook al vlot Nederlands. Ik ben er met een klein hartje aan begonnen maar ben zeer tevreden dat ik het gedaan heb en wil dit verder doen. Het contact met de coördinator is telkens vlot verlopen en ze zijn er altijd voor ons.”

  Marleen, Gent, 65 jaar oud

  “DUO for a JOB is zeker bij de beste que vrijwilligersorganisaties. Ik kan het vergelijken met andere organisaties, die zeker qua vorming en communicatie veel minder scoren.Het is mooi dat we onze ervaring kunnen doorgeven aan jonge mensen die daardoor een plaats kunnen verwerven in onze – voor hen vreemde – arbeidsmarkt. Een must voor ons alletwee.”

  Roger, Gent, 70 jaar oud

  “Deze ervaring was heel interessant. Zelfs al vind je geen job dan kan je nog positief beïnvloed worden door de persoonlijkheid van jouw mentor. Mijn mentor heeft een positieve blik die mij hielp om mijn zelfvertrouwen te boosten en verlichtte mijn pad. Zij hielp mij om mijn mentaliteit te verbeteren in het professionele domein.”

  Lees verder

  Zeinab, Antwerpen, 26 jaar oud

  “Ik ben zelf ook gegroeid als persoon door de verhalen die ik mocht aanhoren, de dankbaarheid van haar kant maar ook het gevoel dat je als individu toch een steentje kan bijdragen.”

  Lees verder

  Chris, Antwerpen

  “Raadsheer bij het Hof van Beroep in Brussel, Substituur-Procureur des Konings in Nijvel; je zou vermoeden dat het domein van Philippe rechtsspraak is!”

  Lees verder

  Philippe, Brussel, 69 jaar oud

  “DUO biedt jongeren een kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen. De weg naar werk is hobbelig en gevuld met obstakels. Voor zij die niet thuis zijn in deze materie leidt dit tot veel frustraties en ontgoochelingen waardoor kansen soms verloren gaan. Deze intensieve begeleiding maakt veel positivisme en een menselijkere maatschappij mogelijk.”

  Michel, Antwerpen, 65 jaar oud

  “Je leert bij DUO, als mentor, heel veel. Over andere culturen, anderen, maar ook over jezelf. Je leert niet alleen dingen bij, sommige dingen leer je ook af. Te snel oordelen bijvoorbeeld.”

  Ward, Antwerpen, 60 jaar oud

  “Dynamisch, actief en direct : Petroula is Ingenieur en Technisch Expert Milieu! Maar deze mentor is ook moeder en heel open van geest.”

  Lees verder

  Petroula, Brussel, 54 jaar oud

  “Je krijgt de kans om een jongere te leren kennen, te luisteren naar zijn of haar verhaal en krijgt zicht op zijn of haar persoonlijkheid en leefwereld. Er gaat telkens een wereld voor je open, heel boeiend en soms ook wel intens.”

  Lees verder

  Maria, Antwerpen

  “Mentor Yannick is echt van alle markten thuis! Hoewel hij veel ervaring heeft in toerisme, helpt hij mentees met diverse profielen.”

  Lees verder

  Yannick, Brussel, 57 jaar oud

  “Mijn taal gaat beter door DUO for a JOB. Ik kan betere woorden kiezen. Belangrijkste voor mij is de taal en daar hebben Anna en ik veel aan gewerkt.”

  Lees verder

  George, Gent, 32 jaar oud

  “Teresa is een wereldreiziger! Ze is oorspronkelijk Portugese maar heeft in Parijs gewoond, in Rome en in Zwitserland…”

  Lees verder

  Teresa, Brussel, 68 jaar oud

  “Ik ben zeer blij dat ik me aangemeld heb bij DUO for a JOB want werd snel gekoppeld aan een zeer betrokken mentor. Ik werd ondersteund door het DUO-team bij het verfijnen van CV en motivatiebrief en kon een sollicitatiegesprek oefenen met een HR-professional. Vooral deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn sterktes beter in de verf te zetten.”

  Onur, Antwerpen, 29 jaar oud

  “Mijn droomjob is om voor een luchtvaartmaatschappij te werken. Ik hoorde van een collega dat DUO for a JOB erg goed ondersteunt in deze zoektocht en, daarom kwam ik naar hier. Het was een geweldige ervaring. Eerlijk gezegd heb ik altijd als steward willen werken, maar onlangs beseft dat ik te weinig initiatief nam hiervoor omdat ik bang was. Ik dacht dat het nooit zou lukken vanwege taalkennis en leeftijd.”

  Lees verder

  Abdur, Antwerpen, 31 jaar oud

  “Marielle heeft een heel atypisch parcours afgelegd ; Chili, West-Afrika, Azië… deze mentor heeft de wereld gezien! Terug in België begon ze toekomstige ondernemers te coachen en ze is ook zeer begaan met ongelijkheid en discriminatie.”

  Lees verder

  Marielle, Brussel, 52 jaar oud

  “Toen ik me bij DUO for a JOB had ingeschreven, dacht ik snel een job te kunnen vinden, maar het heeft mij op een andere manier geholpen. In die paar maanden heb ik meer zelf vertrouwen gekregen, weet ik beter hoe ik moet antwoorden en een gesprek aangaan. Het belangrijkste is nu dat ik weet wat ik wil en mijn eigen pad volg. Dit mede dankzij de hulp van mijn mentor. Door de stage die ik nu doe maak ik ook meer kans op een betere job.”

  Malak, Antwerpen, 28 jaar oud

  “Heel positieve ervaring, ondersteuning en altijd gezellig babbelen met leuke mensen. Voor een goeie manier om niet enkel werk te zoeken maar ook lieve mensen te leren kennen en over verschillende sectoren informatie te hebben, welkom bij DUO for a JOB!”

  Rasool Khan, Gent, 30 jaar oud