MENU

 • nl
 • en
 • Nieuw Jaarverslag – Editie 2023!

  DUOstories

  Lees de verhalen van de mentees en mentors

  “Getesmani ontvluchtte EthiopiĆ« met een Bachelor in Architectural Design and Urban Planning op zak. In haar thuisland was de jonge architecte al begonnen aan een glansrijke carriĆØre: ze werkte 2,5 jaar als architect, gaf 4 jaar lang les aan de universiteit Ć©n startte tegelijkertijd haar eigen architectenbureau. Je zou denken dat ze in Nederland direct aan de bak zou kunnen, maar niets blijkt minder waar. Met haar mentor Anita onderzoekt ze of ze in Nederland ook kansen heeft in de architectuur.”

  Lees verder

  “Mijn doel toen ik bij DUO for a JOB startte was om een goede mentor te vinden die mij zou helpen.”

  Bekijk de video

  Rabeh

  “Amani kwam bij DUO for a JOB met een duidelijk doel: een opleiding volgen die bij haar vaardigheden en interesses past. Samen met haar mentor Lieke gaat ze enthousiast aan de slag met haar toekomstplan. Op basis van haar vaardigheden en interesses kiezen ze de opleiding Finance & Control aan de Haagse Hogeschool. Maar voordat Amani zich voor de opleiding kan inschrijven, moet ze nog een hoop persoonlijke en administratieve obstakels overwinnen.”

  Lees verder

  Amani & Lieke

  “Mijn doel was om een goede baan te vinden in mijn werkveld.”

  Bekijk de video

  Ali

  “Het duo-traject van Sharda en Nandini was niet alleen maar lachen, gieren, brullen. Iets wat de twee dames maar al te graag samen deden, maar er werd ook zeker keihard gewerkt. Nandini kwam in 2021 vanuit India naar Nederland. Met een bachelor of Economics en een flinke portie ambitie op zak, was ze vastberaden om zo snel mogelijk werk te vinden in administratie of finance. We koppelde haar aan mentor Sharda. Ze gingen direct voortvarend van start en dit leverde Nandini al heel snel een administratieve functie bij Boskalis op!”

  Lees verder

  Sharda & Nandini

  “Ik heb besloten om naar DUO te komen, omdat ik in de war raakte bij het zoeken naar een baan.”

  Bekijk de video

  Abed

  “When I first met Ella, we really didn’t know each other. Neither I kew her nor she knew me. But what we knew is that we were compatible for each other.”

  Bekijk de video

  Shreya

  “Toen Mohammed Aleryani in Rotterdam kwam wonen, was hij er klaar voor om een nieuwe toekomst op te bouwen. Mohammed Aleryani was afgestudeerd als mechatronica-ingenieur, maar zijn echte passie is programmeren. We koppelden hem aan Corina. Zij moedigde haar mentee aan om zijn passie te volgen en liet hem zien dat het, dankzij die passie, mogelijk is om in Nederland een baan als programmeur te vinden.”

  Lees verder

  Mohammed & Corina

  “Toen Shreya in Rotterdam kwam wonen, stond ze te popelen om haar carriĆØre in Nederland te beginnen. In haar thuisland India behaalde de 25-jarige Shreya een masters degree in Doctoral Pharmacy, maar in Nederland werd dit diploma niet gewaardeerd als een master. Ga je hier dan opnieuw studeren of ga je toch gelijk op zoek naar een baan? Een keuze waar Shreya wel wat hulp bij kon gebruiken!”

  Lees verder

  Ella & Shreya

  “Abed Alrahman is, net als 3000 andere mentees, vluchteling. Na het behalen van zijn accountantdiploma kon hij niet in zijn thuisland SyriĆ« blijven. Via Libanon, Soedan en Turkije kwam hij in Nederland terecht. Abed Alrahman ging hier aan de slag als vrijwillige tolk, maar droomde van een baan in zijn sector. Met zijn mentor Mirjam ging hij aan de slag. En met succes! Hij heeft inmiddels een contract bij PWC. Door vluchtelingen zoals Abed Alrahman een plek te geven in onze maatschappij geven we hen de kans om hun leven opnieuw op te bouwen. Dat is precies wat onze mentoren doen! Veel van onze mentees hebben een reis gemaakt zoals Abed Alrahman. Jongeren die met veel moeite de veiligheid van een nieuw thuis vonden en een belangrijk onderdeel van onze samenleving werden.”

  Lees verder

  Mirjam & Abed Alrahman

  “Zoveel leuke ideeĆ«n en nog veel meer interessante opties. Waar begin je als je een keuze moet maken op een compleet nieuwe arbeidsmarkt? Ali kreeg hierbij hulp van zijn mentor AndrĆ©. Samen gingen ze op ontdekkingstocht. Het duo ging erop uit, oefende en voerde gesprekken en werkte aan Ali’s cv. Zo kreeg Ali de regie over zijn eigen toekomst terug.”

  Lees verder

  Ali & AndrƩ

  “Einde van een duo, begin van een vriendschapĀ | Noor en Juhayna zijn in 6 maanden tijd mĆ©Ć©r dan een duo geworden. Juhayna klopte bij ons aan, omdat ze hulp nodig had bij het kiezen van de juiste studie. Samen met haar mentor Noor ging ze op ontdekkingstocht. Wat bleek? De studie Social Work was Juhayna op het lijf geschreven! In september start ze met deze hbo-opleiding aan de Hogeschool Rotterdam. En ze weet zelfs al waar ze stage gaat lopen: bij VluchtelingenWerk Nederland.”

  Lees verder

  Noor & Juhayna

  “Met een MBA in Human Resources en al een aantal jaar ervaring in het vak op zak klopt Purva bij DUO for a JOB aan. Ondanks haar diploma en ervaring, is een baan vinden in Nederland lastig. Ze wil hulp van een mentor om de Nederlandse arbeidsmarkt beter te begrijpen en hier een netwerk op te bouwen. Mentor Anita wordt haar gids. Samen gaan ze op ontdekkingstocht, delen lief en leed en leren elkaars cultuur kennen. Purva krijgt meer zelfvertrouwen en doet als vrijwilliger ervaring op als HR recruiter.”

  Lees verder

  Anita & Purva

  “Yaman kwam bij DUO for a JOB omdat hij tandarts wilde worden, maar hij wist niet hoe. We koppelden hem aan mentor Martha. Dit bleek een match made in heaven; het duo ging vliegend en fluitend door de 6 maanden heen. Yaman start als tandartsassistent en rondt de opleiding tot preventieassistent succesvol af. Met deze eerste stappen komt hij een stuk dichter bij zijn droom om zelf tandarts te worden!”

  Bekijk de video

  “Ik heb mijn studies niet afgemaakt. Dus ik heb ook geen diploma, ervaring bijna niet. Het was onmogelijk voor mij aan een job te geraken. Dus ik heb inderdaad daar een steun en hulp en begeleiding nodig. Waar duo een perfecte match was. #De invloed van de herkomst op de arbeidsmarkt”

  Bekijk de video

  Sadaf & AndrƩ

  “Persoonlijke connectie is soms belangrijker dan het inhoudelijke of de wederzijdse doelen. Mensen kunnen hetzelfde doel hebben, maar als die persoonlijke connectie niet bestaat dan kan het moeilijk zijn om dat te bereiken. #Zichzelf positief profileren op de arbeidsmarkt”

  Bekijk de video

  Onur & Lieve

  “Frans & MuhannadĀ hadden een moeilijke start, want nog voor de eerste kennismaking kreeg Muhannad een flinke voetbalblessure, waardoor hij zijn huis niet uit kon. Dat maakte dat dit DUO voornamelijk digitaal heeft afgesproken. Toch hebben zij een ontzettend mooi resultaat weten te behalen in de zes maanden dat ze samen optrokken. Muhannad heeft namelijk een uitdagende cursus tot programmeur zeer succesvol afgerond Ć©n hij is fulltime aan het werk als Assistent Locatie Manager op een opvangboot voor asielzoekers van het COA.”

  Lees verder

  Frans & Muhannad

  “Rian & Selamawit hadden vanaf hun eerste kennismaking meteen een goede klik. En wat hebben ze veel meegemaakt in hun tijd samen! Naar de dierentuin, het museum, op de Spido.. allemaal met het derde lid van dit duo: de dochter van Selamawit, die vollop mee kon genieten van de Rotterdamse ontdekkingstocht.”

  Lees verder

  Rian & Selamawit

  “Coen heeft veel voldoening gehaald uit zijn traject met Nazeer. “Nazeer heeft echt zelf zijn doel gehaald! Hij heeft alles goed voorbereid en is vooral zichzelf gebleven. Het heeft mij verbaasd hoe weinig er van mij nodig was om zoveel te bereiken en te zien hoe Nazeer zich heeft ontwikkeld tot een individu met een gedegen weloverwogen plan.””

  Lees verder

  Coen & Nazeer

  “Met een open geest met elkaar in contact treden en ervaringen delen. Zeer boeiend, blij dat ik me nuttig kan maken.”

  Baudouin, Brussel, 67 jaar oud

  “Geweldige ontmoetingen gehad! Ik deelde mijn professionele- en levenservaring en kreeg in de plaats zoveel terug. Vriendschap, vertrouwen, … Ervaren hoe een jongere zijn leven weer oppikt, en zijn geluk terug vindt, schonk mij enorm veel vreugde en voldoening.”

  Marie-Claire, Brussel, 61 jaar oud

  “Een verrijkende ervaring die bruggen bouwt tussen verschillende culturen, jongeren en ouderen. Een win-win situatie!”

  Eva, Brussel, 55 jaar oud

  “Het vinden van werk, is de sleutel voor een geslaagde sociale cohesie.”

  Bernard, Brussel, 68 jaar oud

  “Een fascinerende ervaring, zeer verrijkend! Ieder duo verbreedt je horizon.”

  FranƧoise, Brussel, 62 jaar oud

  “Bij DUO for a JOB, heb ik het beste van mezelf kunnen geven, alsook mijn levenservaring kunnen delen. Zonder het initieel te beseffen kreeg ik veel meer terug: van de organisatie, en van mijn mentee.”

  Jacques, Brussel, 70 jaar oud

  “Het is zo goed georganiseerd en bedacht dat we niet meer willen stoppen!”

  Chantal, Brussel, 67 jaar oud

  “Ik vind dit een erg veelbelovend en zeer positief project. Ik wilde mijn ervaringen met anderen delen. En dat is het geval vandaag met mijn mentee.”

  Luc, Brussel, 65 jaar oud

  “Diane had geen ervaring in de verkoop, maar ze wilde heel graag voor een modemerk of -label werken. Ze had een flinke duw in de rug nodig om haar ideeĆ«n op een rijtje te krijgen en om gemotiveerd te blijven. Enter Patricia, een supergeorganiseerde en vastberaden mentor, die nog maar pas bij DUO gestart was. En ja, hun inspanningen wierpen vruchten af: Diane kreeg een contract bij Pull & Bear!”

  Lees verder

  Diane & Patricia

  “Roger en Paulo maakten van Ć©Ć©n van hun vele wandelingen gebruik om te vereeuwigen wat hen vandaag verbindt. šŸ’¬ “Roger heeft me veel vertrouwen en gemoedsrust gegeven… cruciale elementen die je niet uit boeken kunt leren. Iemand met zoveel ervaring en kennis heeft me geholpen om mijn hoofd helder te houden en te investeren in de belangrijke dingen.””

  Lees verder

  Roger & Paulo

  “”Het was elke keer weer een plezier om met Assuele af te spreken! Ze werkte actief mee aan het succes en het resultaat van ons duo.””

  Lees verder

  Assuele & GeneviĆØve

  “”Er is goed nieuws, omdat Jamal is een uitzonderlijke kerel is!” Bernard, Jamals mentor, is vol bewondering… en wij ook! Jamal kreeg een contract bij de ‘mission locale’ van Molenbeek als polyvalent arbeider. Hij is in zijn nopjes: hij zal werken aan de renovatie van sociale woningen! Hij blijft tegelijkertijd Frans leren om zijn niveau te verbeteren en zal Bernard ook nog elke week zien šŸ™Œ”

  Lees verder

  Bernard & Jamal

  “Jacques, in duo met zijn mentor… Jacques (!), tekende uiteindelijk een vast contract in een slagerij: zijn droomjob! Jacques en Jacques hebben veel tijd besteed aan maken van een carriĆØreplan. Zijn mentor gidste hem naar de opleiding die het hem mogelijk maakte zijn carriĆØre te starten! Nadat hij met zijn opleiding was begonnen, liep hij stages via het DUO-netwerk en uiteindelijk tekende hij deze maand zijn vaste contract.”

  Lees verder

  Jacques & Jacques

  “”Niemand heeft ooit iets positiefs over me gezegd”. Ezat had weinig zelfvertrouwen toen hij bij DUO aanklopte, en zijn eerdere werkervaring had hem ontmoedigd… Hij voelde zich verloren Ć©n zag zijn sterke punten en kwaliteiten niet op de arbeidsmarkt! Dit veranderde nadat hij zijn mentor Corinne ontmoette. Het contact tussen de twee verliep heel natuurlijk en Corinne was onder de indruk van haar mentee en de efficiĆ«ntie van hun samenwerking: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Ezat zal slagen, hij heeft alle sleutels in handen!””

  Lees verder

  Ezat & Corinne

  “Ze kwam juli vorig jaar bij DUO en werd gekoppeld aan haar mentor CĆ©cile. Ze praatten veel, gingen samen naar bemiddelaars, bekeken alle verschillende beschikbare cursussen… tot Asmae de cursus vond die echt bij haar paste! Na wat stress omdat de cursus vol zat, slaagde Asmae er eindelijk in zich in te schrijven… en slaagde voor de tests! Ze begint haar opleiding als gezinshulp op 1 oktober.”

  Lees verder

  Asmae & CĆ©cile

  “Mariama maakte een moeilijke situatie door toen ze haar mentor JoĆ«lle ontmoette. JoĆ«lle begeleidde haar niet alleen in haar carriĆØre- en opleidingsplannen, maar gaf haar ook grote morele steun. We zullen ons Mariana’s woorden bij het afsluiten van haar duo blijven herinneren: “Terwijl ik dit schrijf kan ik niet beschrijven hoe ik me voel, het is alsof ik naar het buitenland ga en mijn familie achterlaat.””

  Lees verder

  Mariama & Joelle

  “”Laure is een prachtmens. Ze is erg geduldig, en ongelooflijk vriendelijk. Ik beschouw haar als een vriendin, en ik denk dat we nog lang contact zullen houden. Bij de eerste ontmoeting was ik een beetje angstig, maar toen we eenmaal begonnen te praten, voelde ik me op mijn gemak en vond ik een gemeenschappelijke basis”, herinnert Daniela zich. Laure knikt en voegt eraan toe: “Ik voelde meteen dat we konden communiceren. Ik heb het gevoel dat we dezelfde gevoeligheid hebben. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer ik me op mijn gemak voel in deze rol, en ik zie wat ik kan bijdragen.””

  Lees verder

  Daniela & Laura, Parijs

  “De ‘de Stassartstraat 48’ is een keerpunt in mijn leven geweest” vertrouwt Soufiane ons toe… en dat is hartverwarmend! Want de de Stassartstraat 48 is het adres van ons Brussels kantoor, waar Soufiane zijn mentor Michel voor het eerst ontmoette.”

  Lees verder

  Soufiane & Michel

  “Zakia was arts in Algerije, maar haar aanvraag voor erkenning van haar buitenlands diploma werd geweigerd šŸ™ Ze doorstond duizend en Ć©Ć©n teleurstellingen, overwoog zelfs om terug te keren naar Algerije… maar ze hield vol, dankzij de steun van haar supermentor Colette! Colette: “Dit duo met Zakia is een geluk, het is heel bijzonder” Zakia: “Ik vond echt veel steun en een luisterend oor bij Colette””

  Lees verder

  Zakia & Colette

  “Marielle heeft een heel atypisch parcours afgelegd ; Chili, West-Afrika, AziĆ«ā€¦ deze mentor heeft de wereld gezien! Terug in BelgiĆ« begon ze toekomstige ondernemers te coachen en ze is ook zeer begaan met ongelijkheid en discriminatie.”

  Lees verder

  Marielle, Brussel, 52 jaar oud

  “Alla woont al 10 jaar in BelgiĆ« met haar man en dochter. In ArmeniĆ«, haar land van herkomst, heeft ze een diploma design behaald, maar dat diploma is in BelgiĆ« helaas niet erkend. Na haar werk in de sociale sector wilde ze terugkeren naar haar eerste passie… En daarin is ze geslaagd, dankzij haar duo met Chris!”

  Lees verder

  Alla & Chris

  “Raadsheer bij het Hof van Beroep in Brussel, Substituur-Procureur des Konings in Nijvel; je zou vermoeden dat het domein van Philippe rechtsspraak is!”

  Lees verder

  Philippe, Brussel, 69 jaar oud

  “Dynamisch, actief en direct : Petroula is Ingenieur en Technisch Expert Milieu! Maar deze mentor is ook moeder en heel open van geest.”

  Lees verder

  Petroula, Brussel, 54 jaar oud

  “Mentor Yannick is echt van alle markten thuis! Hoewel hij veel ervaring heeft in toerisme, helpt hij mentees met diverse profielen.”

  Lees verder

  Yannick, Brussel, 57 jaar oud

  “Ik ben Hamza. Ik kom uit Afghanistan. Ik ben 26 jaar oud. De naam van mijn mentor is Pierre.”

  Bekijk de video

  Hamza

  “Teresa is een wereldreiziger! Ze is oorspronkelijk Portugese maar heeft in Parijs gewoond, in Rome en in Zwitserland…”

  Lees verder

  Teresa, Brussel, 68 jaar oud

  “Een mentor om sneller werk te vinden//YES! Lukt het maar niet om een job te vinden, maar weet je niet hoe dat komt? Of weet je geen raad met een bepaald probleem? Laat je dan begeleiden door een ervaren persoon ā€¦”

  Bekijk de video

  Yohni

  “(Toen) Mijn tweede mentee mij (liet) weten dat ze ging ingaan op een job advertentie, voor een job “in heaven” ze bedoelde natuurlijk voor een job in de haven van Gent.”

  Bekijk de video

  Katrien & AndrƩ

  “Liridona vond een job met de hulp van haar mentor Ad.”

  Lees verder

  Liridona en Ad, Antwerpen

  “Wij hebben het altijd over onze mentoren, onze mentees, onze duoā€™sā€¦ Maar in de schaduw -discreet maar steeds paraat- zijn er natuurlijk ook nog onze coƶrdinatoren !”

  Lees verder

  Jorge & Walter

  “Het was voor mij een zee rijke ervaring. Ik heb een andere kijk gekregen in de positieve zin op vluchtelingen. Ik had natuurlijk wel een zeer vriendelijke, vlotte mentee. Hij wist trouwens al veel en hij wist al wat hij wilde. Hij sprak ook al vlot Nederlands. Ik ben er met een klein hartje aan begonnen maar ben zeer tevreden dat ik het gedaan heb en wil dit verder doen. Het contact met de coƶrdinator is telkens vlot verlopen en ze zijn er altijd voor ons.”

  Marleen, Gent, 65 jaar oud

  “Heel positieve ervaring, ondersteuning en altijd gezellig babbelen met leuke mensen. Voor een goeie manier om niet enkel werk te zoeken maar ook lieve mensen te leren kennen en over verschillende sectoren informatie te hebben, welkom bij DUO for a JOB!”

  Rasool Khan, Gent, 30 jaar oud

  “DUO for a JOB is zeker bij de beste que vrijwilligersorganisaties. Ik kan het vergelijken met andere organisaties, die zeker qua vorming en communicatie veel minder scoren.Het is mooi dat we onze ervaring kunnen doorgeven aan jonge mensen die daardoor een plaats kunnen verwerven in onze – voor hen vreemde – arbeidsmarkt. Een must voor ons alletwee.”

  Roger, Gent, 70 jaar oud

  “Mijn taal gaat beter door DUO for a JOB. Ik kan betere woorden kiezen. Belangrijkste voor mij is de taal en daar hebben Anna en ik veel aan gewerkt.”

  Lees verder

  George, Gent, 32 jaar oud

  “Je leert bij DUO, als mentor, heel veel. Over andere culturen, anderen, maar ook over jezelf. Je leert niet alleen dingen bij, sommige dingen leer je ook af. Te snel oordelen bijvoorbeeld.”

  Ward, Antwerpen, 60 jaar oud

  “DUO biedt jongeren een kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen. De weg naar werk is hobbelig en gevuld met obstakels. Voor zij die niet thuis zijn in deze materie leidt dit tot veel frustraties en ontgoochelingen waardoor kansen soms verloren gaan. Deze intensieve begeleiding maakt veel positivisme en een menselijkere maatschappij mogelijk.”

  Michel, Antwerpen, 65 jaar oud

  “Mijn droomjob is om voor een luchtvaartmaatschappij te werken. Ik hoorde van een collega dat DUO for a JOB erg goed ondersteunt in deze zoektocht en, daarom kwam ik naar hier. Het was een geweldige ervaring. Eerlijk gezegd heb ik altijd als steward willen werken, maar onlangs beseft dat ik te weinig initiatief nam hiervoor omdat ik bang was. Ik dacht dat het nooit zou lukken vanwege taalkennis en leeftijd.”

  Lees verder

  Abdur, Antwerpen, 31 jaar oud

  “Deze ervaring was heel interessant. Zelfs al vind je geen job dan kan je nog positief beĆÆnvloed worden door de persoonlijkheid van jouw mentor. Mijn mentor heeft een positieve blik die mij hielp om mijn zelfvertrouwen te boosten en verlichtte mijn pad. Zij hielp mij om mijn mentaliteit te verbeteren in het professionele domein.”

  Lees verder

  Zeinab, Antwerpen, 26 jaar oud

  “Je krijgt de kans om een jongere te leren kennen, te luisteren naar zijn of haar verhaal en krijgt zicht op zijn of haar persoonlijkheid en leefwereld. Er gaat telkens een wereld voor je open, heel boeiend en soms ook wel intens.”

  Lees verder

  Maria, Antwerpen

  “Toen ik me bij DUO for a JOB had ingeschreven, dacht ik snel een job te kunnen vinden, maar het heeft mij op een andere manier geholpen. In die paar maanden heb ik meer zelf vertrouwen gekregen, weet ik beter hoe ik moet antwoorden en een gesprek aangaan. Het belangrijkste is nu dat ik weet wat ik wil en mijn eigen pad volg. Dit mede dankzij de hulp van mijn mentor. Door de stage die ik nu doe maak ik ook meer kans op een betere job.”

  Malak, Antwerpen, 28 jaar oud

  “Ik ben zeer blij dat ik me aangemeld heb bij DUO for a JOB want werd snel gekoppeld aan een zeer betrokken mentor. Ik werd ondersteund door het DUO-team bij het verfijnen van CV en motivatiebrief en kon een sollicitatiegesprek oefenen met een HR-professional. Vooral deze mogelijkheden hebben mij geholpen om mijn sterktes beter in de verf te zetten.”

  Onur, Antwerpen, 29 jaar oud

  “Ik ben zelf ook gegroeid als persoon door de verhalen die ik mocht aanhoren, de dankbaarheid van haar kant maar ook het gevoel dat je als individu toch een steentje kan bijdragen.”

  Lees verder

  Chris, Antwerpen

  “Teresa is een wereldreiziger! Ze is oorspronkelijk Portugese maar heeft in Parijs gewoond, in Rome en in Zwitserland…”

  Lees verder

  Teresa, Brussel, 68 jaar oud

  “Dynamisch, actief en direct : Petroula is Ingenieur en Technisch Expert Milieu! Maar deze mentor is ook moeder en heel open van geest.”

  Lees verder

  Petroula, Brussel, 54 jaar oud

  “Raadsheer bij het Hof van Beroep in Brussel, Substituur-Procureur des Konings in Nijvel; je zou vermoeden dat het domein van Philippe rechtsspraak is!”

  Lees verder

  Philippe, Brussel, 69 jaar oud

  “Mentor Yannick is echt van alle markten thuis! Hoewel hij veel ervaring heeft in toerisme, helpt hij mentees met diverse profielen.”

  Lees verder

  Yannick, Brussel, 57 jaar oud

  “DUO geeft je de kans om je potentieel te verdubbelen.”

  Chris, Brussel, 31 jaar oud

  “Met een coƶrdinator als AnaĆÆs, en een mentor als Sabine, hervond ik mijn levenslust. In deze vriendelijke en ondersteunende omgeving kon ik openbloeien.”

  Marie-Ange, Brussel, 24 jaar oud

  “Al snel volgden de eerste sollicitatiegesprekken… Wat een ervaring! De inzet van mijn mentor hielp me in het vinden van een job!”

  Arlette, Brussel, 27 jaar oud

  “Ik kreeg dĆ© gedroomde mentor!”

  Lizhen, Brussel, 29 jaar oud

  “Geweldige ervaring met verschillende verrijkende uitwisselingen.”

  Nazir, Brussel, 26 jaar oud

  “Ik had meteen gezien dat ze het talent had om een eigen onderneming op te starten”, vertelt Pascale. Afaf heeft nu haar eigen atelier! Afaf antwoordt: “Ik besef dat dit niet de belangrijkste doelstelling is voor DUO, maar Pascale heeft me ongelooflijke morele steun geboden.”

  Pascale & Afaf, Brussel

  “Ik ben in BelgiĆ« nog niemand zoals hij tegengekomen. Ik heb met hem een echte vertrouwensrelatie opgebouwd. Ik zal natuurlijk contact met hem blijven houden als ik werk heb”, zegt Khalid die nu weer hoop heeft. Jean-Louis besluit ontroerd dat hij “van zijn mentee al zoveel heeft teruggekregen.”

  Jean-Louis & Khalid, Luik

  “De DUO-ervaring meer is dan iemand helpen een job te vinden”, heeft JoĆ«lle ontdekt. ” We hebben samengewerkt om haar talenten te ontdekken en erachter te komen wat ze met haar leven wil doen.” Samsam voegt daar nog aan toe: “Dankzij mensen als JoĆ«lle begin ik me thuis te voelen in BelgiĆ«.””

  Joƫlle & Samsam, Antwerpen

  “Ik waardeer DUO omdat ze professioneel en eerlijk zijn. Ik hou van hun spirit. Ze hebben me in de kracht van het verenigingsleven en het werk van NGO’s doen geloven. DUO heeft mijn leven in ieder geval vereenvoudigd.”

  Yasser, Brussel, 25 jaar oud

  “DUO bracht me exact wat ik nodig had. Het heeft me geholpen in mijn verdere zoektocht naar werk. Ik deed de nodige ervaring op en leerde veel bij. Spijtig dat ik het project niet eerder heb leren kennen! Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt!”

  Francine, Brussel, 30 jaar oud

  “Het is misschien maar een druppel op een hete plaat, maar met de begeleidingen die ik heb gedaan, voel ik heel goed dat mentoring verandering teweegbrengt in iemands leven”, zegt JoĆ«lle. “Het geeft mij als mentor veel voldoening te weten dat mijn begeleiding het verschil maakt.””

  Joƫlle & Jean-Hubert, Brussel

  “Ik heb veel geleerd, dankzij DUO herwon ik mijn zelfvertrouwen. Ik was de weg kwijt, wist niet meer welke stappen ik moest nemen. Bij DUO heb ik mezelf herontdekt.”

  Ali, Brussel, 22 jaar oud