MENU

 • nl
 • en
 • Vandaag, de 50 voorbij, heb je een nieuw leven voor je. Het is wetenschappelijk bewezen: vanaf de leeftijd van 50 jaar schiet je geluk de hoogte in om een hoogtepunt te bereiken rond… 70 jaar! Al ben je nog aan het werk of ben je jong gepensioneerd: je durft te reizen, te leren, je wil delen en investeren in projecten die je inspireren. Je hebt vaardigheden en levenservaring, dus waarom zou je die niet inzetten voor jongeren die je nodig hebben?

  Vrijwillige mentor zijn betekent dat je je inzet voor een zinvol sociaal project. Na een opleiding bij onze organisatie, begeleid je een jongere 2 tot 3 uur per week, gedurende 6 maanden. Je leert elkaar kennen, definieert samen een professionele toekomst, zoekt naar vacatures en opleidingen, oefent voor sollicitatiegesprekken en praat over de regels van de Nederlandse arbeidsmarkt.

  Door de ervaring die je in de loop van je carrière hebt opgedaan te delen, geef je een jongere de kans om zijn of haar eigen loopbaan op te bouwen. En zonder het te beseffen, geef je zo een nieuwe betekenis aan je eigen ontwikkeling.

  image

  Waarom mentor worden ?

  picto

  Om je beroepservaring in te zetten en over te dragen

  picto

  Om een unieke en verrijkende ervaring te hebben

  picto

  Om deel uit te maken van een actief netwerk van mentoren

  picto

  Om je in te zetten voor de maatschappij als actieve vrijwilliger

  picto

  Om nieuwe competenties te ontwikkelen dankzij de aangeboden opleiding en ondersteuning

  picto

  Ervaring met coaching is niet vereist!

  Om mentor te worden, ben je :

  picto

  50 jaar of ouder

  picto

  2 tot 3 uur per week beschikbaar

  picto

  Gedreven om je kennis en ervaring te delen

  1899

  betrokken en enthousiaste mentoren

  Doe mee!

  6432

  duo’s opgestart sinds 2013

  Doe mee!
  picto

  7 op de 10 jongeren vinden een baan, stage of (beroeps)opleiding

  picto

  9 op de 10 mentoren beginnen aan een nieuw duo

  Onze mentors vertellen!

  Frans & Muhannad hadden een moeilijke start, want nog voor de eerste kennismaking kreeg Muhannad een flinke voetbalblessure, waardoor hij zijn huis niet uit kon. Dat maakte dat dit DUO voornamelijk digitaal heeft afgesproken. Toch hebben zij een ontzettend mooi resultaat weten te behalen in de zes maanden dat ze samen optrokken. Muhannad heeft namelijk een uitdagende cursus tot programmeur zeer succesvol afgerond én hij is fulltime aan het werk als Assistent Locatie Manager op een opvangboot voor asielzoekers van het COA.

  Frans & Muhannad

  Coen heeft veel voldoening gehaald uit zijn traject met Nazeer. “Nazeer heeft echt zelf zijn doel gehaald! Hij heeft alles goed voorbereid en is vooral zichzelf gebleven. Het heeft mij verbaasd hoe weinig er van mij nodig was om zoveel te bereiken en te zien hoe Nazeer zich heeft ontwikkeld tot een individu met een gedegen weloverwogen plan.”

  Coen & Nazeer

  Met een open geest met elkaar in contact treden en ervaringen delen. Zeer boeiend, blij dat ik me nuttig kan maken.

  Baudouin, Brussel, 67 jaar oud

  Geweldige ontmoetingen gehad! Ik deelde mijn professionele- en levenservaring en kreeg in de plaats zoveel terug. Vriendschap, vertrouwen, … Ervaren hoe een jongere zijn leven weer oppikt, en zijn geluk terug vindt, schonk mij enorm veel vreugde en voldoening.

  Marie-Claire, Brussel, 61 jaar oud

  Een verrijkende ervaring die bruggen bouwt tussen verschillende culturen, jongeren en ouderen. Een win-win situatie!

  Eva, Brussel, 55 jaar oud

  Het is zo goed georganiseerd en bedacht dat we niet meer willen stoppen!

  Chantal, Brussel, 67 jaar oud

  Bij DUO for a JOB, heb ik het beste van mezelf kunnen geven, alsook mijn levenservaring kunnen delen. Zonder het initieel te beseffen kreeg ik veel meer terug: van de organisatie, en van mijn mentee.

  Jacques, Brussel, 70 jaar oud

  Een fascinerende ervaring, zeer verrijkend! Ieder duo verbreedt je horizon.

  Françoise, Brussel, 62 jaar oud

  Het vinden van werk, is de sleutel voor een geslaagde sociale cohesie.

  Bernard, Brussel, 68 jaar oud

  Ik vind dit een erg veelbelovend en zeer positief project. Ik wilde mijn ervaringen met anderen delen. En dat is het geval vandaag met mijn mentee.

  Luc, Brussel, 65 jaar oud

  Het was voor mij een zee rijke ervaring. Ik heb een andere kijk gekregen in de positieve zin op vluchtelingen. Ik had natuurlijk wel een zeer vriendelijke, vlotte mentee. Hij wist trouwens al veel en hij wist al wat hij wilde. Hij sprak ook al vlot Nederlands. Ik ben er met een klein hartje aan begonnen maar ben zeer tevreden dat ik het gedaan heb en wil dit verder doen. Het contact met de coördinator is telkens vlot verlopen en ze zijn er altijd voor ons.

  Marleen, Gent, 65 jaar oud

  DUO for a JOB is zeker bij de beste que vrijwilligersorganisaties. Ik kan het vergelijken met andere organisaties, die zeker qua vorming en communicatie veel minder scoren.Het is mooi dat we onze ervaring kunnen doorgeven aan jonge mensen die daardoor een plaats kunnen verwerven in onze – voor hen vreemde – arbeidsmarkt. Een must voor ons alletwee.

  Roger, Gent, 70 jaar oud

  Je leert bij DUO, als mentor, heel veel. Over andere culturen, anderen, maar ook over jezelf. Je leert niet alleen dingen bij, sommige dingen leer je ook af. Te snel oordelen bijvoorbeeld.

  Ward, Antwerpen, 60 jaar oud

  DUO biedt jongeren een kans om een nieuwe toekomst uit te bouwen. De weg naar werk is hobbelig en gevuld met obstakels. Voor zij die niet thuis zijn in deze materie leidt dit tot veel frustraties en ontgoochelingen waardoor kansen soms verloren gaan. Deze intensieve begeleiding maakt veel positivisme en een menselijkere maatschappij mogelijk.

  Michel, Antwerpen, 65 jaar oud

  Beleid ongewenste omgangsvormen

  In het kader van ons beleid ongewenste omgangsvormen vragen wij al onze vrijwilligers die (in)direct werkzaam zijn met mentees, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) over te leggen en een gedragscode te ondertekenen.