Toen Shreya in Rotterdam kwam wonen, stond ze te popelen om haar carrière in Nederland te beginnen. In haar thuisland India behaalde de 25-jarige Shreya een masters degree in Doctoral Pharmacy, maar in Nederland werd dit diploma niet gewaardeerd als een master.

Ga je hier dan opnieuw studeren of ga je toch gelijk op zoek naar een baan? Een keuze waar Shreya wel wat hulp bij kon gebruiken! We koppelden haar aan mentor Ella en dat bleek een goede zet: Ella en Shreya hadden direct vanaf het begin een goede klik. Samen trokken ze een half jaar op. Shreya bemachtigde een stageplek bij La Roche én schreef zich in voor een masters degree aan de Erasmus Universiteit. Shreya leerde van haar mentor meer over de Nederlandse cultuur en arbeidsmarkt en ook op andere vlakken ontwikkelde ze zich enorm: “Mijn mentor heeft me veel geleerd. Ik weet nu hoe ik mezelf moet uitdrukken en ik voel me zelfverzekerder als ik Nederlands spreek. Als ik een probleem of situatie had, kon ik bij haar terecht.”

En ook Ella kijkt terug op een waardevolle tijd: “Dit traject heeft me doen realiseren hoe breed een netwerk is. En dat het niet alleen bestaat uit zakelijke contacten. Ook heb ik geleerd dat iets aan iemand anders overlaten niet hetzelfde is als opgeven.”